Κρυφός Φωτισμός: Η τάση που κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων!

Κρυφός Φωτισμός: Η τάση που κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων!

Ο κρυφός φωτισμός είναι μια τάση η οποία έχει κυριαρχήσει στην εσωτερική διακόσμηση τα τελευταία χρόνια, και όχι άδικα, αφού μπορεί στην κυριολεξία να απογειώσει την αισθητική ενός χώρου, να αναδείξει γωνιές του σπιτιού, να μετατρέψει ειδικές κατασκευές σε έργα τέχνης ή να χαρίσει μοναδικές μοντέρνες και μίνιμαλ πινελιές σε κάθε χώρο.

Οι εφαρμογές του κρυφού φωτισμού είναι πολλαπλές, ταιριάζουν σε κάθε χώρο του σπιτιού και γίνoνται είτε μεμονωμένα ή συνδυαστικά με τις εφαρμογές ξηράς δόμησης (γυψοσανίδες). Ο κρυφός φωτισμός μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε στον χώρο το απολύτως απαραίτητο φως ενώ παράλληλα, τον διακοσμούμε. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομική λύση, μια προσιτή πολυτέλεια και παράλληλα είναι ο ευκολότερος τρόπος να πετύχουμε την τέλεια ατμόσφαιρα!

Πού χρησιμοποιείται ο κρυφός φωτισμός;

Ο κρυφός φωτισμός μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους, στο σαλόνι που είναι η πιο διαδεδομένη χρήση του, στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, ή και το μπάνιο, αφού δημιουργεί μια αίσθηση βάθους και μοντέρνας όψης. Αποδεικνύεται ιδανικός για ατμοσφαιρικό φωτισμό η για περιμετρικό φωτισμό που συμπληρώνει την κύρια πηγή φωτός.

Μια εξαιρετική και παράλληλα εντυπωσιακή χρήση του κρυφού φωτισμού είναι στις κουρτινιέρες γυψοσανίδας, όπου οι κουρτίνες λούζονται στο φως και δίνουν την εντύπωση ότι αιωρούνται στον αέρα καθώς δεν φαίνονται τα σημεία στηρίξεις. Οι κουρτινιέρες με ενσωματωμένο κρυφό φωτισμό θα αλλάξουν εντελώς την αίσθηση και την ατμόσφαιρα του σαλονιού η του υπνοδωματίου, χαρίζοντας σας μια ζεστή και καλαίσθητη ατμόσφαιρα γύρω σας!

Δείτε εντυπωσιακά παραδείγματα εφαρμογών κρυφού φωτισμού.

Έξυπνες κατασκευαστικές ιδέες με κρυφό φωτισμό

Ο κρυφός φωτισμός όμως μπορεί να συνδυαστεί άψογα με κατασκευές γυψοσανίδας δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό παιχνίδι του φωτός με το σκοτάδι που έχει ως αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη ισορροπία. Μερικές ιδιαίτερες και καλαίσθητες ιδέες είναι η ο διακριτικός φωτισμός ραφιών και εσοχών. Ακόμα μια βιβλιοθήκη γυψοσανίδας με κρυφό φωτισμό μπορεί να αναδειχθεί σε ένα μοναδικό δημιούργημα που μοιάζει με έργο τέχνης!

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες ιδέες, είναι η προσθήκη κρυφού φωτισμού σε κατασκευές με γυψοσανίδα οι οποίες αφορούν σύνθεση τηλεόρασης, τζακιού και βιβλιοθήκης, που μπορούν να μετατρέψουν μια αδιάφορη επιφάνεια τοίχου σε μια εντυπωσιακή, ζεστή και μοντέρνα όψη.

Η χρήση όμως κρυφού φωτισμού εξυπηρετεί εξίσου αισθητικούς όσο και πρακτικούς λόγους, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση όπου τοποθετείτε σε εσωτερικές σκάλες όπου είναι η πλέον απαραίτητη και καλόγουστη λύση.

Εάν θέλετε και εσείς έναν χώρο μοναδικό όπως τον έχετε ονειρευτεί τότε οι ειδικοί της arch-constructionς είναι οι κατάλληλοι για να το δημιουργήσουν!

Δείτε εδώ έργα τα οποία έχουμε ολοκληρώσει και επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε και τον δικό σας χώρο με υψηλή ποιότητα και εστίαση στη λεπτομέρεια!

Ζητήστε δωρεάν προσφορά συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ!